måndag 1 mars 2010


Jaha. Nu blir det kanske strömavbrott igen. Stormen sägs vara på väg. Det ligger ved i duschrummet och rinner av. Ni vet väl att det går jättebra att elda med sur björkved? Jag läste i en bok av Ryd, Eldkonst, att samerna eldade med färsk björkved i kåtorna för att den brinner hela natten och den sprakar inte så att några gnistor tänder eld på sängkläder och fällar.

I Norrtälje tänker man uppfinna hjulet på nytt. Vi ligger mycket dåligt till på listan över Sveriges bästa skolor. Lösningen måste vara att titta på hur de bästa har gjort. Finland är alltid bäst internationellt så ta Ålandsbåten!
I norra Sverige och i södra finns orter som ligger bäst til på Sverigelistan. Men fråga då! Det finns Internet. I vår lilla kommun blir man lätt desperat. Lärarna måste hållas efter, tuktas och övervakas...

2 kommentarer:

  1. Kan det vara så att de som bestämmer om skola i Norrtälje har haft en dålig skolgång i Norrtäljeskolor? Då blir det som en ond cirkel. Och om ifall det ÄR så - hur bryter man denna onda cirkel?

    SvaraRadera
  2. Hej nita!
    Konstigt nog är de flesta som bestämmer i kommunen inflyttade...som jag som kommer från gamla uppsala. Men du har säkert rätt i att dåliga skolerfarenheter gör det generellt lättare att ta medel från skolan och lägga på något roligare...som vägunderhåll eller idrott som i min kommun.

    SvaraRadera